Vi kan göra det!

Jag fick en fråga på min blogg för inte så länge sedan som ger mig en del funderingar.

”Kommer det bli några konsekvenser på ditt arbete när de vet att du kandiderar? Eller är det inte officiellt ännu?”

Jag undrar , vi säger att vi lever i ett av de mest demokratiska och fria länderna i världen. Så varför skulle man överhuvudtaget ha några konsekvenser för sina politiska åsikter och varför ska man bli rädd att gå ut officiellt med det ?

Jag föddes under Sovjetunionens styre och upplevde också tiden när den kraschade.

Jag kommer ihåg de tiderna som vi tänkte att Sovjetunionen var det bästa landet och kommunism var det bästa styret. Det intressanta är att vi upplevde oss som fria, man fick liksom säga vad man ville. Men att ifrågasätta styret eller kommunismens förträfflighet gjorde man bara inte. Det ansågs så fel så att gemene man tyckte att det var ok att de blev fängslade eller utfrysta ur samhället, det var liksom ok att idka våld mot dessa människor som tänkte så fel. Folk var helt enkelt hjärntvättade av medias bild av verkligheten som helt styrdes av komunisterna. Den ensidiga rapporteringen gjorde människorna dumma och de förlorade förmågan att tänka själva. Man fick inte tänka annorlunda, man kunde inte prata annorlunda alla skulle ha samma ideologiska tanke. Om man ifrågasatte så var man rasist eller jag menade kapitalist och att vara kapitalist var det värsta man kunde bli anklagad för.

vikan

 

Allt detta påminner mig väldigt mycket om det som förekommer i Sverige nu. Det känns som en deja vu från min barndom. I Sverige tror vi som i forna Sovjetunionen att vi är fria. Vi får tycka och tänka precis vad vi vill. Ja såvida man inte tycker som SD för då är man ju kapitalist eller jag menar rasist, och tycker man så fel så är det ok att idka våld mot dem (som Reinfeldt sa). När man frågar vad som är fel med SD så svarar folk oftast med något som inte stämmer eller att dom inte vet. Svensk media har precis som i forna sovjet tagit bort människors förmåga att tänka själva, man går helt enkelt efter vad media skriver.

Tillbaka till konsekvenserna för mitt jobb. Jag tog den frågan upp med mina vänner( som är både invandrare och etniska Danskar), chefer och arbetskollegor. Ingen såg något problem med min kandidatur för SD. Kanske för att jag jobbar i Danmark ( Det lyckligaste landet i världen i senaste statistiken ).Vi diskuterade att det var bra att ha i folk i politiken som har inblick i hur sjukvården fungerar, som vet vilka problem patienter och sjukvårdspersonal upplever. Med den kunskapen kan man lyfta upp viktiga frågor som kan gynna alla i framtiden.

Så länge man har goda intentioner att skapa trygghet för alla, så länge man är kapabel att göra en objektiv bedömning , så länge man gör sitt jobb bra och är rättvis i sina handlingar ska man inte vara rädd och inte våga stå för sina åsikter!

3 Kommentarer
 1. Kjell Hedlund says:

  Jag tror inte det är för att hjälpa en massa muslimer som tycker om att skjuta varandra i Allahs namn att komma till det förlovade landet. Det dumma Sverige. Och tror inte heller att det är för att skaffa arbetare. Det är mycket få invandrare som börjar arbeta.

  Svara
  • Agenten says:

   Det är ju för att politikerna i sjuklövern vill dela samhällets befolkning i olika grupper, så att de kan söndra och härska.

   När män slåss mot kvinnor och invandrare mot svenskar så kan de utöka sin makt för att skapa ordning och reda eller trygghet i samhället om man så vill.

   De vill skapa problem i samhället som söndrar samhället så att de kan få makten av folkmajoriteten att ta till krafttag mot alla problem. Då kan de inskränka demokratin så till den milda grad att den sätts ur spel.

   Förlorare blir självklart alla människor i Sverige utom de styrande.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *