eu

Sverigedemokraterna behövs i EU

Jag kommer från ett land som med våld tvingades in i en överstatlig union, Sovjet Unionen. Efter mer än ett halvt sekel av förtryck och utan möjlighet till självbestämmande, så föll slutligen systemet ihop och vi blev fria. Med detta i åtanke så ser jag med förundran över hur Sverige med en sådan iver frivilligt vill underkasta sig ett överstatligt unionsstyre. Jag som såg folket i mitt forna land kämpa för sin rätt till självbestämmande, bevittnar nu hur Sverige lämnar över sitt självbestämmande till EU.
Jag måste erkänna att jag har varit ganska oinsatt om EU. Själva idén låter ju ganska lockande. Ett Europa som man kan röra sig fritt inom, jobba och studera var man vill. Betala gör man med den gemensamma valutan Euro utan att behöva växla sedlar. Industrin och företagen kan frodas genom den öppna handeln med Europa. Men varför måste vi vara med i EU för detta? Norge har ju valt att stå utanför EU, hur är det för dom? När jag studerade utomlands, så studerade jag med många norrmän. De kunde studera och resa i Europa lika fritt som mig. De kunde betala lika fritt med sina Visa-kort utan att växla sedlar. Norska företag har kunnat idka handel med andra Europeiska länder. Så varför är vi med i EU?

-Jo för att kunna påverka i Europa, brukar man säga. Men, vet dom verkligen om att vi bara har 20 ledamöter av 766 i EU parlamentet och till råga på allt är många av dessa 20 från olika politiska partier? Så i själva verket kan vi knappt påverka någonting men däremot måste vi underkasta oss beslut fattade av andra länders politiker.
Som blivande kommunpolitiker blev jag ganska chockad över att 60% av all kommunpolitik direkt eller indirekt påverkas av EU. Alltså övriga Europa är med och påverkar mer än hälften av dagordningen för oss i Mölndal.
EU är världens dyraste klubb. Avgiften ligger i snitt på 35 miljarder per år. EU-förespråkare brukar påpeka att vi får tillbaka en stor del. Jo vi får runt 11 miljarder tillbaka i olika projekt bestämda av EU. Sverige är förövrigt det land som får minst tillbaka av alla länder i unionen. Det betyder i praktiken att Sverige är ett av de länder som betalar allra mest i EU avgift. Varför? Jag skulle inte bli förvånad om Reinfeldt erbjuds ett EU-toppjobb när han snart blir arbetslös efter valet.

EUs byråkrati är ett kapitel för sig, där korruptionen styr och 14000 lobbyister påverkar dagordningen. 74-83% av lobbyisterna kommer från industrin. Mitt inlägg var inte tänkt som en faktaartikel utan snarare en uppmaning om att läsa på vad EU är. Ju mer du lär dig desto värre blir det. Men det är viktigt att göra det.

eu

EU var tänkt som ett europeiskt samarbete men har blivit en överstatlig union vars topp består av icke folkvalda politiker. Men det skrämmande är vad kan EU bli imorgon? Redan så har man börjat med en EU polis (Europol) och man sneglar mot en gemensam krigsmakt. Vill vi verkligen detta. Nej jag tror faktiskt ingen egentligen vill detta. Därför är det viktigt att rösta på ett EU kritiskt parti. Ett parti som vågar stå upp för dig och svenska intressen. Ett parti som vågar omförhandla avgiften. Ett parti som vågar säga nej till EU. Sverigedemokraterna är det enda EU kritiska partiet i riksdagen och vid det här laget borde det väl vara känt för de flesta att Sverigedemokraterna är det parti vågar stå upp för det som är rätt, även när det är som svårast att göra det.


 

 

11 Kommentarer
 1. Kjell Hedlund says:

  EU är skapat med och för politiker och byråkrater som vill ha en tryggad ålderdom -för sig själva. Skattefria miljonlöner är ett skämt mott oss vanliga arbetare. Bara idiotin att flexa kontor mellan Bryssel och Strasbourg är ett vansinne.

  Svara
 2. conny says:

  Vi bör jobba för att gå ur denna överstatliga mastodont så fort som möjligt. Det är inte rimligt att mångmiljonärerna ska sitta i Bryssel och bestämma vad vi i Sverige får göra och inte göra. Vägen till ett oberoende från EU är lång, och under tiden ska vi rösta in Sverigedemokraterna som kan jobba för ett oberoende Sverige inifrån, kanske tillsammans med andra Europeiska partier. Nu är läget som det är, och då måste vi förhålla oss till det, och genom att få in en fot så kan vi lära känna ”fienden” och jobba mot det slutliga målet, som bör vara ett utträde ur unionen.

  Svara
 3. pappasvenpappasven says:

  BRA INLÄGG, igen
  Har läst några inlägg från dig och vad man än tycker om det du skriver så är det ”facts NOT fiction” dvs dy stödjer dina resonemang på solklara fakta.
  Hoppas du fortsätter i samma anda, det behövs.
  Speciellt i dessa tider där ”pseudo”-debatter ideligen ”poppar upp”
  Varför tar inte etablissemanget tag i viktiga saker för betydelsen av sådant utan fastmer för att vinna röster…..vem gillar inte ett ökat militärt försvar i vårt land just nu? Hur har det varit under hela detta etablissemangs styre? Ideliga neddragningar för att inte tala om ”snacka-går-nu” försvaret lanserat av MP. De flesta saker som politikerna driver är ju ”röstfiske” t.ex. denna ”antirasism-debatt” drevet är naturligtvis inte primärt för att minska rasismen utan fastmer att påverka folk att inte våga rösta SD………

  Mycket berikande att någon som levt och upplevt ett annorlunda system, a.k.a. V et. al., ser problemen med vårt deltagande i EU etc.

  MEN är så många så högavlönade så man vågar inte ändra sig…..ungefär som att äta upp utsädet……..

  Svara
 4. Lassekolja says:

  Varför röstade jag JA till EU 1994? Jo, jag litade på EU-förespråkarna, dessutom bestod EU av tolv jämförbara länder. Att jag reste genom Europa varje vecka påverkade mitt val och då skulle ju ett EU-medlemskap underlätta vid alla gränspassager. Trodde på nya folkomröstningar vid alla förändringar.
  Idag känner jag mig sedan länge grundlurad! Nästan ingenting har blivit som utlovats. Sverigedemokraternas EU-politik passar mig perfekt, omförhandling av Sveriges avtal med EU och därefter folkomröstning om resultatet! Perfekt! SD 2014!!! (Gäller samtliga val!)

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Ilona Michalowski skriver om varför Sverigedemokraterna behövs i EU och varför du ska rösta på det enda EU-kritiska partiet i riksdagen. Läs om detta i Ilonas blogg Mitt SD. […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *