ilona_2

Rasistisk antirasist?

ilona_2

Jag vill egentligen inte hänga ut någon. Men jag är ganska upprörd och det är en händelse som jag tycker är viktig att berätta. Det handlar om en hög kommun och regionalpolitiker som styr våra dagliga liv.

Idag hände något som gjorde mig chockad och fick mig att känna starkt obehag. Det var under kommunstyrelsemötet angående en motion om genus. Där blev jag utsatt för påhopp med rasistiska förtecken av miljöpartiets kommunalråd Ulrika Frick. Jag förklarade att jag var emot motionen för att jag främst tyckte att genuspedagogiken inte hade någon seriös vetenskaplig förankring. Jag tipsade även om en dokumentär som sänts på SVT som handlade om genus.

Under pausen frågade jag Ulrika varför hon sett så skeptisk ut och rekommenderade återigen henne att se dokumentären. För den kastade nytt ljus på den s.k.a genusteorin. Ulrika blev ursinnig och började skrika att hon inte tänkte titta på dokumentären och att det fanns andra dokumentärer. Hon fortsatte vidare att berätta för mig vilken ruskig människosyn jag hade som inte delade hennes uppfattning om genusteori. Hon menade på att jag var emot en människas rätt till könsbyte. Jag förklarade att det var inte vad diskussionen handlade om. En myndig människa har rätten till sin egen kropp. Men politiker skall inte lägga sig i barns utveckling och inte försöka pracka på dem sina genusideal. Särskilt då seriös forskning angående att kön är en social konstruktion saknas och den som finns visat sig vara direkt felaktig. Ulrika ifrågasatte skrikandes hur jag kunde jobba som läkare. Med en sådan fruktansvärd människosyn skulle hon aldrig skulle låta sina barn bli behandlade av mig. Detta var något hon upprepade vid flera tillfällen. Jag undrade vad hon menade med fruktansvärd människosyn. Att jag inte delade hennes världsbild och istället förlitade mig på medicinsk forskning? Då började hon använda uttryck som ”lilla vän” och anspela på att jag skulle vara homofob. Det hela kulminerade i att min människosyn berodde på min kulturella bakgrund. Hon såg sig alltså överlägsen mig för att jag var av en annan etnicitet och kulturell bakgrund? Det är faktiskt första gången jag känt att jag blivit utsatt för äkta rasism och fördomar i Sverige. Och detta av en av Mölndals ledande politiker och tillika kommunalråd. När hon gick sa jag

-Hejdå Ulrika

Hon vände sig om och gav mig en isande och mycket obehaglig hatisk blick. Utan att säga ett ord gick hon vidare

Att man kan ha delade åsikter är helt ok, men man måste kunna diskutera respektfullt med varandra. Som läkare måste jag ta många infallsvinklar i beaktning men jag måste också förlita mig på medicinsk forskning snarare än filosofiskt önsketänkade.

I min yrkesroll har jag bara botat människor. Men Ulrikas politik har kostat folket fruktan, lidelse och nu senast ett människoliv.

Ulrika du har möjligheten att låta dina barn slippa att ha mig som läkare. Tyvärr så slipper inte mina barn att ha dig som styrande politiker.

17 Kommentarer
 1. Agnetha Bjärkerud says:

  Men så fantastiskt bra!! Du är en underbar kvinna och har ingen sned människosyn. Sedan fick du in en fullpoängare på slutet!

  Svara
 2. M says:

  Situationen i Sverige är tydligen än värre än jag fruktat (och som fick mig att gå med i SD). Både bra och modigt av Ilona att publicera detta.

  Svara
 3. Bertil Jagebro says:

  Strålande skrivet av Dig Ilona !!
  Bra att står upp en demokratisk o human uppfattning !!
  Lycka till i ditt viktiga jobb både som politiker o som yrkeskvinna !!!

  Svara
 4. Mikael Brodin says:

  Bra att du stod på dig och konfronterade Ulrika som uppenbarligen brister i förmågan att förstå att det finns andra sätt att se saker på än vad hon fått lära sig. Kämpa på Ilona, du har mitt fulla stöd.

  Svara
 5. Anders Björkroth says:

  Att miljöpartister inte vet vilken verklighetbild som gäller så skapar dom sina egna och är oförmögna att ta till sig nåt som inte stämmer med den. Bra Ilona.

  Svara
 6. Jan Nykjär says:

  Kommer inte o göra så mkt mer än o gilla vad Klona, skriver. Skrämmande att en,av skattemedel avlönade politiker, uppför sig så illa.
  Ulrika Frick, kanske dags o ta ett steg ut i det verkliga livet, ut o arbeta i det samhället du förespråkar,men utan finansiering från majoriteten som hellre vill ha det Sverige som skyddar våra tjejer, tar hand om våra egna gamla,sjuka o andra verkligt behövande
  Upprätta heder o moral, ordning o rättvisa
  Direkt utvisning av alla asylsökande som begår kriminella handlingar, fundamentalister som agiterar o hatar alla andra religioner

  Svara
 7. Dennis Slotteborn says:

  Du har fullständigt rätt i att genusforskningen visat sig vara direkt felaktig bild som dessa genusutövere håller på med. Sen att hon totalt halkar av banan var för att hon förstod att hon inte hade något att komma med då hon bara rapar upp det som är den ”rätta” åsikten för dagen. Tyvärr så finns dessa överallt i samhället. Stå på dig för du är inte ensam, kom ihåg detta.

  Svara
 8. Alf Borkenhagen says:

  Skrämmande läsning! Man kan bara beklaga invånarna i Mölndals kommun vars vardag påverkas av kommunalråd som Ulrika Frick, representant för ett decimerat parti som lyckligtvis håller på att implodera i sig självt.
  Heder åt dig Ilona, stå på dig, och tack för ditt arbete för ett bättre samhälle!

  Svara
 9. Helena Wigh says:

  Jojo ! Du fick en släng av både det ena o andra , och att försöka göra sig till en mer viktig peron än man kanske är gör stackars miljöpartisten bara ännu ynkligare. Vi får väll kosta på oss att i stället hålla huvudet högt och tycka en smula synd om denna illa upplysta person. Hihi ?

  Svara
 10. Lennart S says:

  Hej, jag vill härmed ge dig mitt stöd i den händelse du beskriver. Det är starkt av dig att stå emot de samhällsdestruktiva krafter som jag menar MP står för.En förhoppning är att du står ut och håller ut, det är stor PK press på sådana som du.
  Med utomordentlig högaktning.

  Svara
 11. henrik says:

  Var det så det var!? Att klandra någon för ett mord på det sättet känns lite o ta i va? Sverige gör en jätteinsats med att hjälp flyktingar och fler europeiska länder borde ta efter. Go sweden! Ha det gott alla!

  Svara
 12. Schannie B says:

  Nu är det jo så Henrik att övriga europeiska länder inte är intresserade av att sträcka ut sina händer eller öppna sina hjärtan…
  Det är Lillebror som vill vara en stormakt inom invandringspolitiken….
  Varsågod deklarerar de övriga, ta Du över, vi vill inte mer….vi vill inte mer….

  Svara
 13. Tom Dahl says:

  Så där blir det när argumenten tryter för 7partisterna.
  Stå på dig Ilona, sanningen kommer att segra till slut.
  Keep up the good work

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *