Idag blev jag kallad för både det ena och andra

Dagen började med att många hatiska kommentarer strömmade in på min blogg. Det var uppmaningar som ”Åk hem Ilona. Jävla invandrare…” eller ord som hora”, ”parasit”, ”efterbliven” etc.. Det har aldrig kommit så frekvent som idag så jag anade att något hade hänt. 
I en kommentar blev jag uppmärksammad om att jag blivit uthängd på (hat)sajten IRM. 

Det var min artikel om nationalism, där jag anser att man kan se nationalism som något inkluderande istället för exkluderande, som IRM hade skrivit om.

IRM hävdade att jag inte kände till SDs principprogram och hänvisade till textutdrag från principprogrammet. Man gjorde sig lustig och illustrerade inlägget med en animerad bild. På kommentarerna kunde man läsa alltifrån att jag var en idiot, efterbliven hade ADHD och mer kommer till i skrivande stund. Som läkare brukar jag vara aningen mer försiktig med att sätta diagnos på människor.

Jag anser att det snarare rör sig om olika tolkningar av SDs partiprogram. Jag delar inte IRMs tolkning. 

Egentligen spelar det ingen roll. Detta är ”Mitt SD” ingen annans. Det är min blogg som jag driver o bekostar själv. Ingen talar om för mig vad jag skall skriva. Jag skriver här för att väljare skall lära känna mig, de skall veta vad ”jag” står för. Gillar man det jag skriver så kan man personrösta på mig, gillar man det inte så röstar man på någon annan. Det jag skriver är min agenda och det är den jag kommer att driva i SD. Såvitt jag vet så har den inte krockat med SDs principprogram.

Jag har fått otroligt mycket stöd från SD och våra sympatisörer. Det faktum att jag fick så höga placeringar på listorna tolkar jag som att jag har stort stöd internt för mina åsikter.

Min etnicitet har aldrig blivit ifrågasatt av SD. Men den är ständigt återkommande på anti SD sajter och i deras kommentarsfält. Särskilt lustig gör man sig över hur jag skriver. Jag har inte bott i Sverige mycket mer än ett decennium och många av de åren har jag studerat utomlands.

IRM har påstått sig vilja motverka rasism och främlingsfientlighet. Om så vore fallet så borde man väl snarare vara glad för att jag finns inom SD? Istället hänger man ut mig och nämner min dotter i rubriken ackompanjerat med hatiska kommentarer. Det tycker jag säger mer om IRM än om SD.

29 Kommentarer
 1. conny says:

  Det kommer alltid att finnas en klick kommunister, anarkister och antidemokrater som inte vill ha demokrati. De bryr sig egentligen inte om politik, de är hatfyllda människor som känner sig utanför samhället, men de växer upp så småningom och även dessa människor blir en del av samhället till slut. Bara att jobba vidare för demokrati, yttrandefrihet och tryckfrihet. Eller med andra ord; det som Sverigedemokraterna står för.

  Svara
  • Elisabet says:

   Conny, Kjell och Ilona! (Och ni andra som kommer att kommentera)

   Alla inläggen som har flödat på IRM sida handlar vare sig om icke demokrati, yttrandefrihet eller annat!

   Låt oss istället se på problematikens innebörd i sin helhet, vad som är så svårt att begripa.

   Principerna som är tydliga på SD sidor är svårt att tolka på något annan sätt än vad de allra flesta (alla) icke anhängare gör, nämligen som främlingsfientliga. Märk väl inte rasistiska. Detta är ju ständigt återkommande från alla de som inte stöttar er, oavsett vänster, höger, mitt i mellan, KD och alla de jag missar. Om nu detta inte är avsikten att vara främlingsfientligt så kan man ju fundera varför det inte justeras så att meningar som,
   Jag citerar ” skall på sikt överge sin kultur och identitet” Inte tas bort?
   Just denna mening skapar otroligt med avstånd och väcker stark avsmak. Menar, det finns ingen gång en svensk blir så svensk som när denne flyttar utomlands, vad får någon, svensk eller inte, att tro att man är annorlunda?,
   Nåväl, det kan enkom uppfattas som att du Ilona förbi ser detta faktum. Fine må så vara. Men låt oss för en sekund ponera att SD skulle inta makten. Hur ser ditt medborgarskap ut? Rätta mig om jag har fel! Tio år innan dess du kan få medborgarskap. Har du svenskt medborgarskap? Om inte så kan enbart principprogrammet tolkas som att du får gästarbeta här… Sen – off you go! Överge din kultur. Vad ingår i din kultur som du uppoffrar… För det är inte selektivt!
   Det som framstår är att antingen har sex miljoner missat något radikalt i invandrarpolitiken eller så är du ett undantag från dessa regler! Hjälp folk förstå detta, istället För att hävda din rätt att ha din åsikt, för det, det har vi alla. Och nej Conny eller Kjell jag är absolut inte vänster! Däremot nyfiken på hur en person tolkat principerna så extremt annorlunda än ca sex miljoner andra!

   Svara
   • Ilona says:

    Tack Kjell och Conny !!
    Elisabeth: I Danmark bedrivs SDpolitik, det fungerar bra där och det borde fungera bra här.
    Du verkar inte riktigt förstå hur politik fungerar. Inget parti är 100% skräddarsytt till någon. SD passar mig bra, vissa saker kanske jag vill påverka i en annan riktning.
    För att svara på ditt sista.
    I mitt forna sovjet så tyckte 90% som kommunisterna. I Nordkorea var det 100% som röstade på regimen. Vi i sovjet visste inte bättre förrän regimen föll, vi trodde vi var det friaste folket i världen.

    Svara
   • Lassekolja says:

    @Elisabeth, jag lovar att jag kan hitta små eller stora variationer i samtliga partier, som jag aldrig kommer att sympatisera med. Jag kan inte se något fel i att de, som bestämmer sig för/ges möjlighet till att bo och leva i Sverige gör vad dom kan för att ”ta seden dit man kommer”. När jag bestämde mig för SD var det med mycket stora ”politiska marginaler” från övriga partier men ändå inte till 100%. Ex.-vis har jag länge ansett att Sverige bör gå med i NATO. Anledningen är enkel, den, som inte har ett eget försvar har inget annat val än att förlita sig på ”någon annans”.

    Till Ilona vill jag säga att jag blir ledsen när någon människa(?) kan uttrycka sig så respektlöst mot Dig. Jag tycker Du verkar vara en fantastisk och mycket ambitiös människa, som vill alla andra människor väl. Du har förmodligen själv redan räknat ut att angreppen mot Dig och oss Sverigedemokrater handlar mer om våra motståndares frustration i brist på adekvata argument än om onda människor!
    KÄMPA PÅ Ilona! En människa som Du har framtiden för Dig inom vilket område som helst!

    Svara
    • Kjell Hedlund says:

     Det får snart vara slut med att importera kulturer som bara ställer till elände. Provtesta innan de får passera gränserna.

     Svara
   • MatteF says:

    Hur kunde miljoner tyskar följa Hitler? Indoktrinering redan i skolan och tala om för folket hur farlig en annan grupp människor är. Det funkar fortfarande..

    Svara
    • Drakcir says:

     Hur många följde Stalin. Indoktrinering redan i skolan och tvångsmetoder genom angivare till KGB och deportering till Gulag.

     Tittar man på F! och V politik så är det skönmålad kommunism. AFA och RF liknar och använder metoder som SA stod för. Skräm och slå din motståndare till att fogas eller tystas.

     Svara
 2. Svensson says:

  När argumenten tar slut så kommer personangreppen fram, och för den sidan i den svenska politiken som inte har ett enda argument finns bara personangrepp, våld och förstörelse kvar. Dessbättre är det en ganska liten, men ack så högljudd grupp, som totalt saknar förankring hos den svenska allmänheten, så de har snart skrikit sig bort från den politiska scenen. Någon som bara har en vuvuzela eller visselpipa som enda argument tröttnar man snart att lyssna på.

  Kämpa på Ilona! Hade jag bott i Mölndal så hade du fått ett jättekryss på min valsedel i september…

  Svara
 3. conny says:

  Elisabet, bra att du åtminstone diskuterar. Anser du att t.ex. Finland som nation är främlingsfientlig, eftersom de tar emot en bråkdel invandrare mot vad Sverige gör? Om Sverige tagit emot lika många som Finland så har diskussionen om kultur överhuvudtaget inte behövts. Då hade de smält in i samhället och kunnat lära sig koderna för hur vi fungerar i det här landet, samtidigt som de kunnat behålla sin identitet. Nu släpper vi in så många att landet översvämmas, det finns varken jobb, eller bostäder åt så många. De blir kvar på flyktinganläggningar och skapar egna samhällen med utanförskap och kriminalitet som följd. Samhället hinner inte med, och nog måste du väl hålla med om att det är rasism eller apartheidpolitik att ge invandrarna rättigheter som svenskar bara kan drömma om? Ska det vara så in en demokrati tycker du? Det spelar ingen roll hur mycket man vrider och vänder på kulturella begrepp eller människors identiteter, vi har en massinvandring som samhället inte kan hantera. Resultatet kan vi höra på tv, eller läsa i tidningar eller sociala medier dagligen i form av väldtäkter, skjutningar, mord, misshandlingar, bedrägerier och organiserad brottslighet. Det är resultatet av en totalt oansvarig invandringspolitik, och att då prata om att överge kulturer och identiteter synes mig en aning fjuttigt.

  Svara
  • Elisabet says:

   Ilona men även Conny,

   Det som kanske förvånar mig mest är oviljan att bemöta min fråga, – Hur kan ca sex miljoner missta sig i sin tolkning? Eftersom jag blir bemött med att jag inte kan politik så förväntar jag mig att du Ilona som är insatt i deras program, att du förklarar det för mig och alla andra. Det är väl rimligt? Du utgår från att jag inte kan politik. Vad baserar du det på? Du har ingen aning vilken figur jag är. Lika lite som det är rätt för folk att kalla dig namn etc är det rätt för dig att anta. Assumption is the mother of all fuck-ups. Det som även förvånar mig är att du koninuerligt 9 av 10 gånger tar upp politiken i Ukraina och hur fruktansvärt det var osv. Samtidigt så beskriver du hur man inte skall anta en offer roll. Dessvärre så uppfattas (notera uppfattas) det som det är just det du gör. Släpp politiken i ditt forna land nu, du är ju uppmuntrat att släppa din kultur/identitet. I det sagt så är det just allt som du har sett i ditt forna land som har präglat dig, gjort dig till den du är. Ilona…det är min och andras poäng med påhoppen! Släpp din identitet! Åter igen! Förkovra dig, förklara för oss andra vad det är vi missat med det budskapet.

   Conny, visst är det som du skriver att andra program har punkter som bör ifrågasättas! Men faktum kvarstår dock! Strider de mot FN konventionerna för mänskligheten? På den punkten gör de inte det. Är du av annan åsikt så belys gärna de punkter som gör det.

   I sak är jag inte emot att man bör se om invandrarpolitiken så att den främjar välfärd för de individer som faktiskt redan kommit. kvalitet istället för kvantitet är ett begrepp som kan tänkas vara bra. So far so good! Men! Och det är ett stort men! Vad är syftet med att stämpla folk som svensk, icke svensk? För ert program hänvisar vid flertal punkter att man är svensk om man gör så, icke svensk om man gör si. Det är min åsikt att SD hade vunnit på att fokusera på att eliminera det istället för att skapa klyftor. Ja! klyftor finns redan! Men att därifrån implementera ytterligare är de som ter sig tvivelaktig.

   Vidare, att byta namn på ett parti innebär inte per automatik att man tvättar bort sin historik. Tänk om det hade varit så enkelt! Då skulle man ju hypotetiskt och teoretiskt kunna byta sitt namn från Muhammed till Sven och därmed bli svensk! Men så är inte fallet. För att man bytt från BSS till SD betyder inte att man är rentvådd (i brist på annat ord)

   Väl mött!

   Svara
   • Staffan Anderstig says:

    Vad är det som säger att Ilona måste ge upp sin kultur med att flytta till Sverige? tror för min del att det är mindre skillnad mellan Sverige ock valfritt europeiskt land,än mellan Sverige och valfritt Afrikansk eller Arabiskt muslimskt land.

    Svara
 4. Elisabet says:

  Ilona!

  Mina inlägg är långt ifrån något påhopp. Vad jag vill komma till! Att du känner dig kränkt etc kan jag förstå, men samtidig så undrar jag varför du inte tar den gyllene chansen att en gång för alla förklara för alla oss som inte kan politik vad exakt menas med fraser som överge sin kulur och identitet?

  Om det inte har ett främlingsfientligt budskap så vore det strålande om du som politiker förklarar det och en gång för alla bryter allas åsikt om att SD uppfattas som så.

  Menar istället för att undvika som du faktiskt gjort i ditt inlägg och åter igen tar upp ditt Ukraina.

  Svara
 5. conny says:

  Jag lägger mig inte i Ilonas politiska arbete, och hennes syn på svenskhet osv, men om det är nåt jag vill kritisera så gör jag det. Det här är mitt personliga svar: Elisabet, varför dra in FN i såna här frågor? Det handlar ju om Sverige, och om det inte strider mot FN:s deklaration om mänskliga rättigheter att släppa in hundratusentals utlänningar varje år, som sen inte kan integreras i det svenska samhället, ska vi då göra det? Den som vill vara svensk är svensk, svårare än så är det inte. Därmed faller dina argument om kultur, etnicitet osv. Det handlar om att anpassa sig till det land som tog emot utlänningarna med öppna armar. Det spelar ingen roll varifrån de kommer, poängen är att de ska integreras eller assimileras i det svenska samhället, varför hålla på med hårklyverier? Även du ser väl att de massor som kommer aldrig kommer att kunna upptas i det svenska samhället, eftersom de bildar egna samhällen med egna regler och värderingar, det är ju det som det handlar om. Du skriver ”punkter som bör ifrågasättas”. Det är helt enkelt vansinnigt att föra en åtskillnadspolitik och ge grupper rättigheter som inte andra grupper får. Apartheidpolitik hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle, men Sverige är en demokratur och kan inte bli en demokrati, om inte regeringen, och hela 7-klövern för den delen, behandlar människor lika oavsett hudfärg, etnicitet eller ursprung. Utlänningar har förtur till jobb, bostäder osv, vad är det om inte apartheidpolitik? Kom ihåg Mona Sahlins uttalande: ” om två stycken med lika kompetens söker ett jobb så ska muhammed ha jobbet”. Kommentarer överflödiga. Visst kan vi diskutera partiers historia, men då ska vi också diskutera de andra partiernas nazistiska förflutna, eller hur? Har du någon kunskap om det? Nu handlar det om dagens situation, och dagens politik och vad de olika partierna står för. Är du verkligen så naiv att du tror att 6 miljoner människor håller på och vrider och vänder på begrepp som identitet för att se om de kan rösta på SD eller inte? Det handlar om den enorma indoktrinering och propaganda vi får från statstelevisionen, SR, Tidningar osv. (hjärntvätt). Sverige är unikt på så sätt att ”journalisterna” som i själva verket är propagandister samarbetar med makten, i stället för att kritiskt granska densamma. Kom ner på jorden Elisabet och diskutera de verkliga problemen som Sverige står inför, i stället för att tjafsa om identiteter. Vi är alla människor med olika erfarenheter på gott och ont som ska samsas i det här samhället, och det är endast Sverigedemokraterna av de 8 riksdagspartierna som vågar beskriva verkligheten sådan den ser ut, och har realistiska ideer om hur de ska få samhället att fungera, i stället för – som regeringen – splittra samhället och ställa grupper mot varandra. Alla oavsett etniskt ursprung är välkomna att enas under den svenska flaggan, men en förutsättning för det är att alla har att rätta sig efter samma lagar och regler. I Sverige är det inte så och därför kommer landet att dras isär mer och mer pga den splittringspolitik som regeringen och 7-klövern bedriver. Det är detta vi bör diskutera. För övrigt så finns det inget höger eller vänster inom 7 riksdagspartier längre (SD är ett mittenparti) 7-klövern är enbart en rödgrön röra som tjafsar lite om skatter, bidrag osv för syns skull, men visst kommer vi att få ännu högre skatter med fackpampen Löfvén vid rodret, men i övrigt är de 7 rörande överens om att Sverige ska utplånas som suverän nation, till förmån för globalismen som kommer att visa sig vara ett av mänsklighetens största misstag.

  Svara
 6. Elisabet says:

  Ledsamt att du uttalar dig om att Apartheid politiken inte hör hemma här för bara en sådan mening är så motsägelsefullt SD som det någonsin kan bli. SD är ett nationalistiskt parti. Och snälla bemöda dig inte att säga tvärtemot det är ju det största ni propagerar. Det finns inga andra partier invalda i vår riksdag som är nationalister. Eftersom du ändå ser det som främmande med apartheid så bemödar jag mig att förklara att rasismen och segregationen var införd i det närmaste överallt i Sydafrika. För NATIONALISTERNA var skolan mycket viktig; särskilt de afrikaanstalande barnen förmedlades en heroiserad form av den egna historien. Många vita betraktade det som naturligt att de skulle styra landet, medan de svarta sågs som inkompetenta att klara av svårare uppgifter, som till exempel att styra ett eget land. Apartheidpolitiken omfattade även kulturen och språket. Många vita ansåg att apartheid var nödvändigt, eftersom apartheid sågs som ett sätt att bevara den ”västerländska” livsstilen.

  Du antar att jag inte vet vad nazism handlar om, du antar att du kan slänga dig fritt med ord som apartheid. Men då skall jag berätta en sak för dig och alla andra! Jag är produkten av två skilda kulturer, jag har även bott i ett land som styrs av nationalister… Rhodesia. Jag vet tillräckligt vad en sk politik med era punkter innebär i praktiken! Tro inte annat! När jag räknades som vit, min syster som indier, bror vit, bror färgad. Så ingen av er, vare sig Ilona, Du eller annan vill jag höra ett jäkla ord till om att jag inte vet politik eller annat.

  Att säga att principerna inte spelar någon roll och att det är hårklyveri gör mig riktigt arg och ledsen. Jag tog upp valet idag på min arbetsplats. Och 100 % säger samma sak (20 man) det är just de punkterna som stör. Och samtliga undrar vad de innebär om de inte är det som står?

  Det Conny är det enda viktiga här.

  Ilona du är politiker, inte Conny, vänligen undvik inte min fråga genom att låta han vara ditt språkrör! Det är du som har talarstolen vänligen bemöt mig som en medborgare och förklara vad just orden – överge din kultur och identitet betyder. Det är din uppgift att hjälpa folket förstå så att man sen kan välja… Genom att inte svara så uppfattas det som att du håller med våra tolkningar.

  Jag och mången andra väntar.

  Svara
  • Ilona says:

   Elisabet: Tusentals människor har förstått vad jag menar. jag kan inte enskilt förklara för folk som inte förstår. Jag jobbar heltid som läkare och har en familj att ägna mig åt. Jag har tyvärr inte möjlighet att ägna enskilda kommentatorer den tiden du kräver. Jag är hobbypolitiker och erhåller ingen ersättning, därför har jag ingen skyldighet att svara dig. Jag anser att du bör finna svaret till din fråga i texten i mitt inlägg. Du får uttrycka dig mer kortfattat och verifiera din mailadress. Annars tar jag bort dina kommentarer.

   Svara
   • Elisabet says:

    Nej Ilona jag finner tyvärr inte svaret på min fråga – vad betyder – man skall överge sin kultur och identitet?
    Det hoppas jag var kort nog

    Svara
    • Ilona says:

     Var hittar du texten ”man skall överge sin kultur och identitet?” Om du refererar till min text så skriver jag ”INTE” överge. Ni från IRM verkar ha mer problem att läsa svenska än mig som bara bott i Sverige ett par år.

     Svara
  • MatteF says:

   Personligen så skiter jag i vart folk kommer ifrån eller vilken färg dom. I mitt jobb träffar jag människor från snudd på hela globen och de allra flesta är trevliga som folk är mest. Gemensamt för dem som kommit hit är att dom fattat att man måste anamma vissa saker för att smälta in i ett nytt samhälle, språk, kultur, seder och bruk. Inget konstigt kan man tycka. Jag ser ett problem med att trycka ned sin egen kultur till förmån för andras. Det har hittills skapat ett ickefungerande samhälle som jag ser det. ”Ta seden dit du kommer” är onekligen ett framgångskoncept. Vi behöver inte en diktatorisk religion från 600 talet som ej får reformeras och som har en vidrig kvinnosyn. Min mor är invandrare till detta landet och var med om WW2 som ockuperad och har genom livet lärt oss ungar om nazismens härjningar. Det man sett på tv och läst i skolan är inte heltäckande om vidrigheterna tyskarna utsatte folk för. Ingen vill se det igen. Att vara nationalist har inte med nazism att göra, som jag ser det. Snarare borde man tydligt tala om för människor som väljer att komma hit att ”ta seden dit du kommer” och vara stenhård med det. Då kan vi få integration som funkar.

   Svara
 7. Jóhannes says:

  Ilona du ska inte bry dig om dessa trångsynta rasister och var stolt både som Ukrainska och Svenska, kommer själv från Island och har en dansk mamma och har tänkt på de att förr i tiden var Island isolerat p.g.a. sitt läge som i sin tur ökar risken för inavel, men det kom ibland utländska fiskare som fick barn med Isländska kvinnor 😉 Du ska vara stolt av dit ursprung och du är mycket modig kvinna som jag beundrar och har stor respekt för.
  SD 2014
  MvH Jóhannes

  Svara
  • Lassekolja says:

   Bra skrivet Johannes! Du skriver vad jag tänker! Kan bara instämma!
   Ilona: KÄMPA PÅ! Vi är många som beundrar Dig och det Du skriver! Fortsätt så!!!
   Kram, Lasse

   Svara
 8. elfyma+ says:

  Vad är det för figurer som står bakom IRM ?
  Finns det någon koppling till något parti eller organisation ?
  Vad vill de ? Tycks vara otrevliga typer.
  Någon som kan bringa klarhet ?

  Svara
  • Kjell Hedlund says:

   Det finns massor av konstigheter -även i Sverige. Ta´t lugnt och ta inte till dig allt som kommer i närheten. Invandrare som kommer till Sverige och jobbar har jag inga problem med. Oavsett hudfärg. Givetvis föredrar jag att många vackra damer anländer. Och stannar. Så stanna!
   SD är partiet som kommer rädda vårt land.

   Svara
 9. MatteF says:

  ”Jävla invandrare”, ”hora”, ”parasit”, ”efterbliven” etc.. Ja.. Man brukar ju säga att: It takes one to know one.. Om man inte kan ha ett bättre språk än så kanske man inte skall ha förmånen att få rösta. Tur att det finns starka tjejer som du Ilona. Stå på dig (annars gör någon annan det) :-)

  Svara
 10. Sara says:

  SD behöver fler personer som du som kan resonera och diskutera på ett moget sätt utan att brusa upp och gå till motattack. Ska bli intressant att se om de andra partierna orkar blunda en hel mandatperiod eller om de kan vara mogna nog att börja samarbeta med er (precis som i danmark och norge).

  Kämpa på och ha i tanken att det finns många ute i landet som tyst applåderar åt SD, även om man inte vågar stå upp för det. Du har i alla fall min röst nästa vecka!

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *