Ilona4

Det är ”inte” invandrarnas fel

Vi kan läsa på statens egna sida hur ett ensamkommande flyktingbarn i extremfall kan kosta upp till 16.000 kr per dygn. Hur går detta till hur kan det vara så dyrt? Pengarna går ju knappast ner i den ensamkommandes ficka. Det ligger inte heller i den ensamkommandes intresse att kosta skattebetalarna så mycket pengar, han har knappast bett om det.

Så det är inte invandrarnas fel för att migrationspolitiken är som den är, men vems fel är det egentligen? Politikerna jo självklart, men varför? hur kom vi till det här? Vi tar pengarna från våra äldre, skär ner på sjukvården och annan välfärd och till råga på allt belånar vi oss för att upprätthålla världens mest extrema och galna flyktingpolitik, varför? Varför låter våra makthavare detta ske?

Follow the money. Om man inte vet varför så kan man alltid räkna med att det handlar om pengar. Asylindustrin omsätter gigantiska, nästan ofattbara summor pengar, och ju mer ansvarslös invandring vi får desto mer omsätter den. Många företag gör enorma förtjänster på Sveriges invandringspolitik och har starka intressen av att den fortsätter i samma anda eller rentav ökar. Man kan därför bara spekulera i vilken otroligt resursstark lobby som påverkar svenska politiker idag.

 Jag funderade häromdagen. I kommunen där jag kandiderar har vi ett bolag som heter Baggium Vård & Behandling AB som i huvudsak sysslar med vård av ensamkommande flyktingbarn. Med en koll på internet kan man se att företaget omsatte mer än 194 miljoner år 2012 och gjorde ca 35 miljoner i vinst. Sätt detta i relation till Sverigedemokraterna i Mölndals valbudget på ca 150.000kr, alltså inte ens en promille av Baggiums årliga omsättning. Sverigedemokraternas politik hotar ju Baggiums vinstpotential, vad skulle det kunna vara värt för ett sådant företag att motverka Sverigedemokratiskt inflytande i svensk politik? En hundradel av sin omsättning, ungefär 10 ggr mer än Sverigedemokraterna i Mölndals valbudget? Sen är ju Baggium långt ifrån det enda företag i Mölndal som tjänar pengar på asylsökande. Tolkar, cateringfirmor, vaktbolag etc gör alla omsättningar i mångmiljonbelopp på svensk invandringspolitik och har även dom all anledning att ekonomiskt motverka Sverigedemokraterna.
Men i vems intresse skulle det vara att stötta sverigedemokraterna? Alla vanliga svenska medborgare förstås, men de har ju knappast några pengar att stötta med eftersom de måste jobba ihop pengar till Baggiums gigantiska miljonomsättningar.

Ilona4

Det är kanske därför inte så svårt att förstå hur organisationer som Expo och liknande kan hålla ”dyra” föreläsningar runt om i landet på skolor och företag och sprida anti SD propaganda. Att köpta forskningsrapporter som kommer till slutsatser som strider mot allt sunt förnuft och verklighet används som faktaunderlag. Att hela organisationer kan startas med ett enda syfte, att gräva fram negativa uppgifter om Sverigedemokraterna som tex Research gruppen. Jag skulle kunna fortsätta med en lång rad exempel. Det är idag väldigt lönsamt att föra en anti-sverigedemokratisk agenda. Var pengarna kommer ifrån och varför kan man ju spekulera i.

Jag känner igen detta från mitt gamla hemland. I Sverige kallar vi det för allas lika värde, i Ukraina kallade vi det för korruption. För mig är det ganska tydligt att det handlar om just ren skär korruption. För något decennium sedan så kunde småföretagare vara med och tjäna pengar på asyltåget. Men numera har man stramat åt med regler som gör det i princip omöjligt för vanliga företagare att ta del av miljonregnen. Idag är det endast storföretag som kan vara med och lägga anbud på migrationsverkets lukrativa avtal. Vem tjänar på det? Inte är det asylsökare eller svenska skattebetalare iallafall.

 • Obs! Ovanstående är funderingar från min sida och Baggium togs enbart upp som exempel  då de ligger i Mölndal som är min hemkommun. Det finns ju många liknande företag runtom i landet. Ta tex Socialdemokraten Jan Emanuelsson

 

18 Kommentarer
 1. Kjell Hedlund says:

  Vi får inte glömma att det är många politiker och deras tjänstemän som skall ha del av kakan. Pengarna skall räcka till deras luncher, vidareutbildningar på någon semesterort för att inte glömma nämna alla kurser på olika håll i världen. Inte undra på att invandringen kostar. Och fler blir det.

  Svara
 2. Kjell Hedlund says:

  Att rösta på SD borde vara självklart för människor som någorlunda hänger med i den nya politiken som är på gång. Och växer. Sverige är till för svenskar.

  Svara
  • Ilona says:

   Jo det borde vara självklart. Men man måste förstå vilka oerhörda ekonomiska krafter som ligger bakom SD motståndet i samhället.

   Svara
  • Jonas Söder says:

   Haha jag hoppas du inser ironin när du skriver ”Sverige är till för svenskar” när Ilona Michalowski kommer ifrån Ukraina

   Svara
   • Ilona says:

    Jag tycker att det är självklart att Sverige skall vara till för svenskar. I Sverigedemokraterna har alla sett mig som svensk trots att jag talar med stark brytning. Däremot brukar det vara väldigt viktigt för SDmotståndare att göra en grej av min etnicitet.

    Svara
    • Kjell Hedlund says:

     Hon jobbar som läkare (trots brytningen) och betalar skatt. Hur många år tror vi tar det innan 10 procent av muslimerna arbetar och betalar skatt.

     Svara
 3. conny says:

  Bra Ilona att du tar upp kopplingen pengar – anti SD-propaganda. Jag tror att det är många svenskar som inte förstår alternativt inte ser denna koppling.

  Svara
  • Kjell Hedlund says:

   Arbetskraftsinvandring av analfabeter är bara en ursäkt för att inte LO skall kräva högre löner för sina medlemmar. Det hade varit skillnad om det kom utbildade araber som kunde språket och var villig att arbeta.

   Svara
   • Per says:

    Ilona är inte svensk, hon är inte från Ryssland, hon är från Ukraina. Det här ska ni ha klart för er Sveriges välfärd har gått till skiten för moderaternas politik och inte invandringspolitiken. Ni använder invandringspolitik som ett svart får att lägga alla era argument och hat (ganska dåliga argument, som inte har någon källa eller fakta). Ja det finns dåliga invandrare, det finns även dåliga svenskar. Kjell, det är tragiskt att du säger så, för att även om ”utbildade araber” hade kommit hade du hatat dessa individer ändå. För du är en hatande person. Har inga problem att SD finns och utövar sin politik men rasism tolereras ej. Det är orsaken varför SD motarbetas.

    Svara
 4. susanna svensson says:

  Tyvärr ser det lika dant ut när det gäller arbetslöshetsindustrin skulle arbetslösheten sjunka så finns det mängder med coachfirmor, utbildnings och vuxendagisanrodnare som skulle se sin affärsidé gå upp i rök. En stor del av näringslivet har blivit bidragsberoende eftersom att de är beroende av anordnarstöd och anställningsstöd.

  Svara
 5. Gunnar Arnkvist says:

  Varför inte kolla vidare?

  Baggium Vård & Behandling AB 556747-5230 ägs av Humana AB 556645-2206
  Humana AB 556645-2206 ägs av Humana Group AB 556697-0249
  Humana Group AB 556697-0249 ägs av Humana Group Holding AB 556730-0453
  Humana Group Holding AB 556730-0453 ägs av Humana Investment Holding AB 556760-8475

  Till vilket skatteparadis försvinner dessa pengar som tas från skattepengar?

  Svara
 6. Savannah says:

  Nog svider det att se alla fattigpensionärer och att samtidigt se det vanvettiga slöseriet med asylpengar.. När man sen protesterar, ja då är man rasist. Vilket haveri Sverige utsätter oss för. Här kunde journalister hjälpa oss med en haveriutredning, men nej det är just de som hekar på haveriet.

  Svara
  • Inger (@inger711) says:

   Ja men hur skall svenska folket få reda på sanningen, när media är så politiskt vänstervinklat och mörklägger mycket, för att de skall vara politiskt korrekta.. Allt som har att göra med flyktingpolitik och migration, mörklägger man och bara pratar om att vi skall ta hit ännu fler och menar på att det är ekonomiskt bra för Sverige med massinvandringen..

   Men de tänker inte på att de själva får vara med att betala kostnaderna för skattefria bidrag och andra förmåner som är skattefria för dem som kommer hit och får ta del av vår snart obefintliga välfärd som håller på att raseras p.g.a. brist på pengar.

   Men när det gäller att hitta på den ena efter den andra förmånen för flyktingar både illegala och andra finns det gott om pengar, men det är ju skattebetalarnas pengar som staten stjäl och ger till icke skattebetalande människor.

   Läs fakta på olika skattefria bidrag som vi skattebetalare får betala för att försörja dem som kommer hit och vi tar emot flest flyktingar i hela Europa.

   http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

   Svara
 7. Kjell Hedlund says:

  Har suttit några timmar i daton och lyssnat på när Jimmie Åkesson och Kent Ekeroth debatterat med andra politiker. Dessa två SD-herrar vinner kraftigt i debatt mot M, KD, C, och även mot Karin Enström M som har posten som försvarsminister. Ynkligt att höra henne. Hon läser från manus i en debatt? Kommer hon från dagis måntro?

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *