Därför är det så viktigt att ta fighten för våra äldre

När brottslingar rånar så brukar de välja ut svaga individer eftersom de är lätta offer med minimal risk att försvara sig. Samma tanke måste alliansen ha när man tar från pensionärerna och skär ner på äldrevården. De äldre kan ju knappast bränna bilar och kasta sten på polis och räddningstjänst. En bra idé kan man tycka, eller?

NEJ det är ingen bra idé. Förutom att vi faktiskt har en moralisk skyldighet att ge våra äldre en värdig ålderdom så är det också jätteviktigt för samhället i stort. Själva grunden i våran välfärd bygger på tryggheten om att veta att man får ett bra omhändertagande på ålderns höst. Urholkas förtroendet för våran välfärd så trasas också själva idén om välfärdssamhället sönder. Människor frågar sig varför skall jag ställa upp på ett system som inte ställer upp på mig.

Pensionsdagen borde ses som ett positivt mål efter ett liv av slit. En tid då man får tid att göra allt det som man inte hann med medans man slet för välfärdsamhället. Istället har pensionsdagen blivit en slags ödesdag som många fruktar och oroar sig över. För många handlar det inte längre om att få ett bra liv efter pensionen utan snarare att bara kunna klara vardagen. Denna otrygghet skapar en osund stress hos människor och jag tänka mig att det får konsekvenser för samhället i stort. Därför är det viktigt att ta fighten för pensionärerna, inte bara för dom utan för oss alla som tror på välfärd.

Jag kan inte garantera att jag kan göra det bättre för pensionärerna, men jag kan svära på att jag skall kämpa med all kraft för det. Jag kommer att lägga fram förslag på förbättringar och rösta NEJ för alla övriga partiers pensionärsfientliga politik.

pension

13 Kommentarer
 1. Christer Nilsson says:

  Ilona du skriver ”pensionsdagen blivit en slags ödesdag som många fruktar och oroar sig över”. Rätt för de pensionärer som har en aning om vad som väntar dem.
  De flesta har inte det. En bekant till mig som arbetat på en mellan position för UD såg fram emot sin pensionering. Hon skulle flytta till sitt favoritland, bo bra och ha det gott. några dagar efter det att hon fått besked om sin pension besökte jag henne och då var hon alldeles tillintetgjord och började gråta.
  Sa. ”Hur kunde det bli så lite?” Upprepade hon gång på gång.
  Hon förstod inte. 55% av den förutvarande lönen, sedan som grädde på moset, mycket högre skatt.
  Ingenting om hennes pensionering blev som hon täkt sig.
  Men jag måste tillägga. Jag tycker att SD är mycket luddiga om sina planer för pensionärerna. Inga klara besked.

  Svara
  • Ilona says:

   Mycket tråkigt att höra det du beskriver men är tyvärr en realitet för alltför många.
   SDs planer för pensionärerna är kort och gott att lägga betydligt mer pengar på dom. Inget annat parti har en sådan konkret åtgärd. Det är ju heller ingen hemlighet hur vi vill finansiera en bättre tillvaro för pensionärer. Pengarna finns se bara hur vi ena dagen slänger iväg 100 miljoner till integrationsprojekt för att dagen efter lägga 1,8 miljarder på svenskaundervisning, samtidigt drar vi ner på våra pensionärer. Att erbjuda fri sjukvård och tandvård till illegala på bekostnad av våra pensionärer är inget annat än skamligt. Det finns många viljor inom SD men just pensionärerna är nog i princip alla överens om att vi måste hjälpa. Ett tips kan vara att personrösta på en Sverigedemokrat som gör det till sin profilfråga som tex mig, men det finns också många andra.

   Svara
 2. Grinola says:

  Tänk på att om du jobbar för bättre pensioner så hjälper du dig själv I förlängningen.
  Snart star du där själv och vill ha en bra pension

  Svara
 3. Kjell Hedlund says:

  Vi seniorer får hoppas att SD håller vad de lovar att förbättra för oss. Nu satsar politikerna miljarder på hundra tusentals invandrare istället. Klart att det är synd om många från dessa länder men skall Sverige ta hand om alla? Varför inte gå in i syd Amerika. Där finns det många människor det är synd om.
  Det bästa vore att landet fick ärliga politiker.

  Svara
  • Ilona says:

   Jag är alltid i första hand läkare och politiker i andra. Jag med i just SD för att en av deras kärnfrågor är att förbättra för de äldre och verka för bättre pensioner. Om SD skulle gå emot sina egna principer skulle jag lämna partiet och fortsätta vara läkare. Jag kommer alltid stå upp för mina principer. Däremot så kan ju SD aldrig lova eftersom vi har så starka krafter emot oss, men vi kan lova att kämpa!

   Svara
 4. Sten says:

  Så det tidigare budskapet från 2010 ”Pensionsbroms eller Invandringsbroms” är tydligen skrotat av dom ”Nya Sverigedemokraterna”?

  Svara
   • Sten says:

    Jasså du säger det Urban. Då har du tydligen inte läst den nya ordförandens prioriteringar inför valet i Mölndal. Inte ett ljud om massinvandringen!

    Svara
    • Ilona says:

     Hej killar! Vad SD står i invandringsfrågan frågan är känt. Kommunalt har vi ingen möjlighet att påverka i denna fråga, därför finns den inte med i prio. Hela våran politik bygger ju dock på att dra ner på invandringsrelaterade kostnader inom kommunen för att lägga på saker som gynnar medborgarna och vi håller nu för fullt på att gå igenom tidigare års budgetar. Sten, att ifrågasätta vårat engagemang i denna fråga är bara onödigt och spelar politiska motståndare i händerna. SD Mölndal har växt rejält och det är viktigt att visa att vi är ett mer kompetent alternativ i fler frågor än kärnfrågan.

     Svara
     • Sten says:

      Jasså. Du kanske inte har någon kontakt med dina kollegor i Kungsbacka? Edert ”Nya Sverigedemokraterna” är en stor skam! Ni har fått min röst sedan partiet bildades och fram till 2010. Men nu får det vara nog!

    • Kjell Hedlund says:

     Vi får nog vänta till efter valet innan det händer något positivt i invandringsproblemet. För vi skall inte lura oss själva. Sverige mår inte bra med så många analfabeter.
     Ingen kritik mot invandringen innan valet. Men jag tror de flesta förstår och vill inte dela upp landet till en sådan konstig kultur.

     Svara
 5. Kjell Hedlund says:

  Bara SD får tillräckligt med röster kommer det ordna sig. Lite aldrig på en politiker är en grund att stå på. Hur många sossar har sagt liknande för att få din röst? Vi försökte sänka skatten men nådde inte ända fram.

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Hoppa över till Ilonas blogg för att läsa mer […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *