hopp

Att våga stå upp för det man tror på.

I senaste numret av Läkartidningen så kunde man läsa inte mindre än tre artiklar mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna med en uppmaning om att förhindra demokratin. Eftersom jag själv är läkare och engagerat mig politiskt så blir jag väldigt illa berörd av detta. Det finns nog inget parti som är mer sjukvårdsvänligt än Sverigedemokraterna och det är en av anledningarna till att jag är medlem och kandiderar för partiet. Det är väldigt viktigt att beslutsfattare ser med egna ögon hur svensk vård fungerar, särskilt Sverigedemokraterna som kan bli Sveriges tredje största parti och vågmästare.

SD motståndarna döljer sig bakom floskler som allas rätt till vård och att SDs politik strider mot läkaretiken. Men detta stämmer inte. Sverigedemokraternas syn på rätten till vård skiljer sig inte ifrån andra  länders förhållningssätt. Jag blir upprörd över hur Jimmie Åkesson beskrivs och blir behandlad. Sen när var det ok att behandla någon så, har vi inte uppfostrats bättre? Jag blir också upprörd över att så få vågar stå upp mot den odemokratiska vänsterpöbeln.   Jimmie Åkesson är modig och vågar stå för det som många av oss tycker är rätt och vi borde inspireras av honom.

Att vara modig handlar inte om att säga det som anses vara rätt för stunden, utan att stå upp för det man tror på när det är som svårast att göra det. Historien är full av människor som vågat. Charles Darwin som vågade utmana kyrkan med sin evolutionsteori. Ignaz Semmelweis som vågade stå upp mot läkarkåren. Även Rosa Parks som vågade stå upp för sina rättigheter. Gemensamt med Åkesson var att de hade ett samhälle som motverkade dom, en mobb som hatade dom och en media som smädade dom. Men priset för deras mod belönades av historien.

Att hålla politisk korrekta tal är inte mod. Att som vänstern stå i hundratals och kasta sten på ett tiotal Sverigedemokrater vid ett SD-möte är inte mod. Att demonstrera mot en affärsidkare som skvätter vatten på en tiggare men samtidigt vara tysta när invandrarungdomar misshandlar tiggare är inte mod.

Att vara modig handlar inte om att säga det som anses vara rätt för stunden, utan att stå upp för det man tror på när det är som svårast att göra det.

hopp

När jag ser på Sverige och dess befolkning så ser jag ett kuvat folk som inte vågar, ett folk som tappat sitt mod. Men nu är det viktigare än någonsin att våga. Ni håller på att förlora det som vi fick kämpa för i mitt forna hemland nämligen Demokrati och frihet. Det är viktigt att man vågar stå upp för sin tro och längtan efter en stark välfärd och ett tryggt samhälle.
Så länge vi vågar finns det hopp.

40 Kommentarer
 1. Kjell Hedlund says:

  Jag anser på fullaste allvar att Jimmie Åkesson och SD är Sveriges hopp för landet. Det kan inte vara meningen att öppna våra gränser till en kultur som aldrig kommer att passa in i vår. Nu håller vi på att bli en förort till Bagdad.
  Jag blev utesluten i styrelsen i norr för att jag var kritisk till invandringen. Det var därför jag blev medlem och fortfarande är med i SD.

  Svara
  • Bernt Fossheimer says:

   Visst är det så! Jag har- och kommer att rösta på SD eftersom de för den mest realistiska politiken.

   Svara
 2. Jan Björnfot says:

  Detta politiker verkar tänka på vilka, som har byggt upp detta land och skall ha följande tillbaka: Uppfattning inom politiker skvären är att pension ska betraktas som uppskjuten arbetsinkomst och således beskattas som arbetsinkomst.
  Denna summa, som sparats av oss alla har redan BESKATTATS en gång och skall inte beskattas en gång till.
  Denna inkomst har då legat på en mycket låg nivå under alla dessa år och sedan 2003 har även summa på våra sparade pengar minskat vilket innebär att skulle vi pensionärer istället tagit ut dessa pengar och sparat på banken hade vi med all säkerhet haft en mycket högre pension och där med också kunna leva av dessa pengar.

  Jag skulle med all säkerhet haft åtminstone c:a 10 000 kr ut i handen i månaden efter skatt om jag fått ha kvar pengarna, som nu har det Förskingrats (Stulits) av de personer, som 2003 försatte mig och alla andra pensionärer på fattigbänken.

  T.ex. jag själv kommer att ha en pension på c:a 10 000 kr per månad minus skatten på 32 % = 6700 kr per månad att leva av.

  Och för mig av denna ålder anser jag, att vända sig till Socialen är en skam då man räknade med att avdraget från lönen skulle bekosta MAT och HYRA och lite till fritiden då man blev pensionär.

  Att man sedan får höra att ni också i dagens samhälle och med denna förlust, som vi alla pensionärer har gjort resonerar med att detta är, som en lön och skall så beskattas på samma sätt börjar man fundera om inte ni ungdomar och alla anställda i Sveriges Riksdag med Era höga och fina löner börjat sälla Er till resten av skaran inom Riksdagens Anställda medarbetare.

  Jag hoppas och tror att när vi nu kommer in på Hösten 2014 och det blir dags att rösta får den glädjen att framföra till vänner och bekanta att det fanns åtminstone ett parti inom den Svenska Riksdagen, som lyssnade på vad 30 % av den Svenska Befolkningen trodde skulle räta till detta fel genom ett skriftligt besked om att återbetala denna mycket stora summa på 258 miljarder till alla drabbade på detta ämnes område.

  Om ni också lugnt och sansat räknar med att kunna behålla alla dessa 30% och kan bli mer, som skulle rösta på Er förstår ni väll vilken ledande ställning ni skulle få när Riksdagen beslutar om något. Och detta oavsett partibehörighet.

  Med Vänliga Hälsningar

  Jan – Erik Björnfot

  Svara
 3. conny says:

  Ja, svenskarna är ett kuvat folk, och enligt mig har de alltid varit det. Vi har kysst kungarnas fötter genom seklerna i hopp om att inte bli bestraffade, och vi fortsätter på den inslagna vägen. Under andra världskriget försökte vi hålla med båda sidor för att inte riskera att dras med i kriget, och problem som det krävs lite ryggrad för att klara av sopar vi under mattan. Dagens kungar är 7-klövern och journalisterna som basunerar ut vad vi ska tycka, och svensken suger åt sig och låter sig lydigt fösas in i fållan för det politiskt korrekta av rädsla för att sticka ut.

  I ett land med riktig demokrati hade polisen schasat undan vänstertomtarna när en partiledare kommer på besök, men hela etablissemanget samarbetar ju mot Sverigedemokraterna.

  Svara
 4. Mikael says:

  Till att börja med mkt, bra skrivet, helt sant att vill man öppet stå för de man tror på, får man ställa sig mitt i stormen och ta emot skit så är det, visst förlorar man en del vänner men man får ju ochså nya på kuppen.
  Jag tror att varför svensken är så ickenationalistisk beror på att vi ej har blivit utsatta för yttre hot på över 200 år,tittar man på våra brödrafolk så ser man skillnaden,
  Sen kan jag bara hålla med om att de är ynkligt att sd behöver bli så illa behandlade, och de visar på hur vinklklade media är och vilken genomslagskraft där finns, men ju mer vi ökar desto svårare blir de att förlöjliga, smutskasta, neglegera tillslut tvingar vi fram ett samarbete. Hoppas på ett gott valresultat i våra två superviktiga val.

  Svara
 5. Savannah says:

  Det allra värsta är att stå bredvid och inget säga när PK-folket jagar SD. Att tiga är sannerligen att samtycka så skäms du som inte håller med men som tiger still.

  Svara
 6. V says:

  Ja, Jimmie Åkesson är verkligen som Rosa Parks. Synd bara att SD vill ta bort rösträtten från Malmös folk, behandla alla 300.000 Malmöiter som tredje klassens medborgare, att Kent Ekeroth vill göra staden till 2000-talets Warszawas Ghetto genom att sätta in militären att förtrycka befolkningen och spruta ner Malmö med tårgas…och att alla som kritiserar ert ”demokratiska” parti hängs ut på Avpixlat, Exponerat, och alla andra Breivik-sidor som uppmanar till att skjuta ner folk i Malmö på öppen gata…

  MEN DET ÄR JIMMIE ÅKESSON SOM ÄR ROSA PARKS!

  Svara
  • Ilona says:

   Hej jag måste missat det du skriver om när jag läste SDs princip program ;). Jag tror att du har missuppfattat SDs politik. Det är så mycket ilska och upprördhet i ditt inlägg och det förstår jag när du har missuppfattat våran politik så totalt. Som läkare rekommenderar jag dig att försöka lugna ner dig lite och jag försäkrar att SDs politik är inte värre än den som bedrivs i våra grannländer idag med lyckat resultat.
   Jag har jobbat långa pass och jag hade egentligen inte tid att svara, men du verkade så upprörd så att jag fruktade för din hälsa och var tvungen att svara. Ha en bra kväll!

   Svara
    • Ilona says:

     Alla människor måste ju ha tillgång till akut vård. Ingen människa får riskera liv eller bestående men bara för att de inte har papper. Att ringa polisen anser jag inte vara en läkares uppgift.
     Jag tycker dock att fri sjukvård och fria läkemedel till papperslösa är fel (såvida det inte är livsviktigt). Jag vet många svenskar som inte går till läkaren för vissa åkommor för att de helt enkelt inte anser sig ha råd. En enkel åkomma kan kosta tusenlappar med läkemedel för en svensk, och det är inte alla som har råd till det. Det är nästan absurt att de som betalar för vård till papperslösa inte har råd med den själv. Det är inte allas lika värde.

     Svara
     • Kjell Hedlund says:

      När en kommunpolitiker behöver vård väntar en säng på hen. När parasiterna i regeringen blir sjuka (de är redan) så får dom säkert betald privatvård.

     • Inger (@inger711) says:

      Jag håller med dig i det du skriver. Att ge illegala flyktingar maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarbesök, anser jag är orättvist mot skattebetalande svenskar som varit med att bygga upp denna välfärd som nu håller på att raseras p.g.a. brist på pengar.

      Många pensionärer med låg pension har inte råd att kosta på dyr tandvård eller hämta ut dyr medicin, medan dessa människor som saknar rätt att uppehålla sig i Sverige får detta nästan gratis anser jag är fel.

      ÄFS (äldreförsörjningsstöd) skattefritt för invandrare som fyllt 65 år räknas inte som inkomst, med påföljd olika andra förmåner som är skattefria är orättvist mot svenska skattebetalande pensionärer som väldigt många inte får ut i bruttopension det dessa får skattefritt varje månad.

      Läs om detta och flera olika skattefria bidrag för invandrare.

      Jag missunnar inte någon bidrag om människor behöver det, men det skall inte vara skillnad på förmåner för svenska skattebetalare och invandrare.

      http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

      Sjukvården har ju svårt att upprätthålla bra sjukvård p.g.a. alla nedskärningar inom vården och äldreomsorg, men det saknas inte pengar då det gäller att ge så generösa förmåner för t.ex. illegala flyktingar..

      Naturligtvis skall alla kunna få akut sjukvård, men att ge maxtaxa 50 kr för tandvård och läkarvård är mycket kostsamt för sjukvården och vem betalar? Jo vi skattebetalare.

  • Inger (@inger711) says:

   Men snälla vän!

   Sorgligt att läsa vad du skriver och som inte alls stämmer med SD:s politik.

   Vilka står för våld och hat? Jo det gör vänsterextremister

   SD är inga våldsverkare eller rasister eller främlingsfientliga, hur kommer det sig då att jättemånga invandrare röstar på SD och också arbetar för dem och de kommer från många olika länder och de blir fler och fler.

   Lyssna på några invandrare vad de tycker i detta inlägg.

   http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

   Läs nedan om våldsvänstern.

   http://ladycobra.wordpress.com/2014/04/03/vansterextrema-revolutionara-fronten-rf-farliga-och-valdsamma/

   http://ladycobra.wordpress.com/2014/04/04/vansteraktivister-bakom-hot-mot-riksdagsman/

   Jag hoppas du läser på SD:s hemsida och ser att de är varken rasister eller främlingsfientliga utan realister som inser att vi kan inte ta emot flest flyktingar av alla länder i Europa och ta skattebetalarnas pengar för att ge skattefria bidrag och andra förmåner till alla dessa.

   Du kan läsa fakta på olika skattefria bidrag i nedanstående inlägg så förstår du säkert vad jag menar.. Missunnar ingen något bidrag men det skall vara lika för svenskar och inte mer förmåner för invandrare son ingen skatt betalar för den välfärd de får ta del av som vi skattebetalare betalat för.

   http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

   Tycker det är hemskt att du skall vara så upprörd och snälla vän, finns ingen inom SD som står bakom Breijviks hemska dåd och ingen annan heller.

   Läs på vad SD står för i nedanstående länk.

   http://sverigedemokraterna.se/var-politik/

   Jag hoppas du inte blandar ihop SvP Svenskarnas Parti med SD, SvP är enligt säkerhetspolisen ett nazistiskt parti och detta parti tar jag helt avstånd från.

   Kram på dig, tror du behöver en kram för du verkar så upprörd.
   Ha det så bra!

   Svara
 7. Bernt Fossheimer says:

  Sveriges medborgare kan inte låta personer som lever i drömmarnas värld och som i stor utsträckning även saknar kontakt med verkligheten i vårt land styra den politik som i framtiden skall säkerställa vår nations ekonomi, välfärd, sjukvård, äldrevård, sysselsättning, m.m. m.m..
  Det krävs en väl genomtänkt politik och inte något flumschabbel och lögner som hela 7-klövern ägnar sig åt för att värva röster!
  Det enda parti som har en sund och realistisk politik är ”Sverigedemokraterna”! Det är väl också detta som övriga partier upplever som ett stort hot eftersom SD alltid håller sig till sanningen och alltid är väl pålästa!

  Svara
 8. elfyma+ says:

  Håller med Ilona.Talet om ”allas lika värde” är hyckleri.
  Inom vården görs dagligen prioriteringar eftersom resurserna är begränsade.
  Döden i vårdköerna finansierar ”de godas” generositet mot illegala invandrare (den enes död den andres bröd).
  Politik handlar om att prioritera- att väga olika gruppers behov mot varandra.
  http://varjager.wordpress.com/naringsliv/
  (se nedskärningar inom vården).

  PS. Vilken kommun ställer du upp i Ilona ?
  (Det finns folk som aldrig går in på Facebook- jag är en av dem).

  Svara
 9. Inger (@inger711) says:

  Tack Ilona för en utmärkt blogg och jag instämmer vad du skriver i detta inlägg.
  Sverige är på väg att inte vara ett demokratiskt land längre, när det saknas åsiktsfrihet då
  människor nu på arbetsplatser inte vågar stå för att de sympatiserar med SD för att facket eller
  ledningen tycker annat.

  Richard Johnshof talade bra i Debatt i SVT igår kväll, men som vanligt har SVT bjudit in en massa motståndare till SD och Richard var egentligen ensam att försvara SD.

  Detta eviga tjatande om rasism och främlingsfientlighet är löjligt och det har ju inget med SD att göra.
  Massor med invandrare stödjer SD och röstar på dem för de ser det vansinniga i denna ansvarslösa asyl och migrationspolitik som förs i Sverige.

  Lyssna på några invandrare vad de säger i nedanstående inlägg i min blogg ”POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE”

  http://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

  Läs också fakta på olika skattefria bidrag och andra skattefria förmåner som betalas ut till dem som ingen skatt betalar för den välfärd de får ta del av som vi skattebetalare får vara med att betala för.

  http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  Skrämmande utveckling i Sverige, med ökat hot och våld mot politiker från vänsterextremister som försöker få politiker sluta med sina uppdrag inom politiken.

  Läs om detta nedan.

  http://ladycobra.wordpress.com/2014/04/04/vansteraktivister-bakom-hot-mot-riksdagsman/

  http://ladycobra.wordpress.com/2014/04/03/vansterextrema-revolutionara-fronten-rf-farliga-och-valdsamma/

  Svara
 10. Anders says:

  Skulle du kunna vara vänlig och förklara på vilket sätt är SD mer sjukvårdsvänligt än övriga partier, för det framgår aldrig i texten. Tack på förhand!

  Svara
 11. Magnus says:

  Bra Ilona. Jobbar själv inom akut sjukvården o ser hur fler patienter söker sig till vården där det nu finns färre (sämst i EU) vårdplatser. Arbetsbelastningen har ökat och som grädde på moset måste även Amb nu spara.
  Har sett att SD kommer lägga avsevärt mer miljarder på sjukvården än de övriga och det räcker för mig. SD och du modiga kvinna får min röst :-)

  Svara
 12. Per T Nordendahl says:

  Hej Ilona!
  Enligt min mening är civilkurage en svensk bristvara
  Ditt motto att stå för det man tror på är också mitt. Jag lever efter devisen: Dixi et salvavi animam meam. Eller på svenska: Jag har talat och räddat min själ:
  Stå på dig du har mångas stöd fastän alla inte öppet vågar deklarera detta. Och skulle en svensk han/hon öppet uttrycka ett gillande skulle det nog bli något i stil med: Jag tycker nog att du Ilona har LITE rätt:

  //ptn.

  Svara
 13. elfyma+ says:

  Läste på om Ilonas biografi. Blev imponerad av hennes framåtanda och flit.
  Det är skötsamma personer som du Ilona vi behöver i Sverige.
  Tillhör själv den gamla stammen arbetskraftsinvandrare som bidrog till välfärden genom hårt arbete inom exportindustrin på 50-60 talet. Vi fick då inte chansen att utbilda oss – det fick vi göra på fritiden efter arbetet på egen bekostnad. Det gällde även svenska arbetare på den tiden.

  Ilona uppskattar vad hon fått av de svenska skattebetalarna och vill bidra till vår välfärd genom att arbeta som läkare i Sverige och dessutom engagera sig politiskt i ett parti som värnar om välfärden. Det är bra -mycket bra.

  Svara
 14. Anders says:

  Hej Ilona!

  Tack för din fina blog!

  Du är modig.

  Jag kommer också att ställa upp för SD inför valet till kommunfullmäktige.

  SD har vind i seglen! Mycket tack vare modiga människor som vågar stå för vad de tror på, sådana som du och Jimmie Åkesson…och många.. många fler…

  Svara
 15. Lassekolja says:

  Underbart att läsa det Du skriver Ilona! TACK för det! Blev så upprörd i tisdags morse när två ”vårdfackordföranden + ordf. för vård-&etikrådet(?) hos Läkarförbundet, alltså tre parter fick oemotsagda sprida rena lögner om SD, att jag gjorde mitt livs första anmälan till Granskningsnämnden. Så ensidigt får inte publikservicemedia skildra ett demokratiskt Riksdagsparti! Jag blev faktiskt illa berörd!

  Svara
 16. Paul B. says:

  Malmö och övriga Sverige är på väg, att bli ett land med 0-4% icke-muslimer som i alla stater, som
  tagits över av muslimer och islam. Svenskar som inte är muslimer kommer att marginaliseras. De är
  lika likgiltiga nu som mot nazismen på 1930-talet. Efteråt är det för sent.alltid försent. Mycket tråkigt som det är.

  Svara
 17. IJ says:

  Jag hoppas verkligen på SD, skolorna är ju rena katastrofen ingen vågar säga ifrån för att då bli de kallade rasist! man är väl inte rasist för att man lyfter ett samhällsproblem.
  jag håller tummarna för SD

  Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07 […]

 2. […] Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07 […]

 3. […] Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07 […]

 4. […] Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07 […]

 5. […] Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07 […]

 6. […] Att våga stå upp för det man tror på  Ilona Michalowski, läkare och SD kommunfullmäktigekandidat, blogginlägg 2014-04-07 […]

 7. […] ILONA MICHALOWSKI-Blogg […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *